A településen kiemelt feladatnak tekintik a tehetségek gondozását, ezért is rendezik meg minden évben a Ki Mit Tud rendezvényüket, amely igaz tavaly elmaradt, de többeknek is hiányzott mondta el az igazgató, aki hozzátette, hogy az iskolában verseket, prózákat tanulnak a gyerekekkel közösen. Továbbá sokan tanulnak táncolni, valamint a rajzoktatásra is odafigyelnek.
A szombati Ki Mit Tud-on összesen 41 fellépést láthattak az érdeklődők, melyeket több kategóriába sorolva értékelte az öttagú zsűri: Tuska Pálné, magyar-angol szakos tanár, Móra Terézia, nyugdíjas magyar szakos tanár, Pap Balázs, Szilver Művészeti Oktatási Intézet táncpedagógusa, Vígh Ernőné, a Szülők a Sámsoni Iskolásokért Közhasznú Alapítvány Kuratóriumának elnöke és Kálmán Csabáné, a Tótkomlósi Zeneiskola szakmai vezetője.
A fellépők között szerepelt a 8 éves Vörös Lolita is, aki a Kutyatej című verset adta elő. A fiatal lány elmondta, hogy nem sok időt vett neki igénybe, hogy megtanulja, illetve még nagyon izgult a színpadon, hiszen ez volt életében a második fellépése.

A kilencéves Bonyóczki Ramóna két éve zongorázik, amit igen jól használ már. Szombaton is bemutatta tudását. Rami elmondta, hogy zongoraversenyen is szerepelt már.
A merész lányok Atyimás Blanka és Nagy Enikő voltak, akik közösen léptek fel táncos produkciójukkal. Ez az első alkalom, hogy közösen lépünk színpadra, amit már nagyon vártak mikor ott jártunk mondták a fiatalok.
A nyolc éves Szekerczés Ricsi is verset mesélt a megjelenteknek. Ő is a második fellépésén van túl, hiszen a könyvtárban egy alkalommal már szavalóversenyen indult, ahol 3. lett. Ricsi nem csak a színpadon jó, hanem a foci pályán is megállja a helyét. Vasárnap lesz is lehetősége megmutatni tudását, illetve fejleszteni, mivel egy háromcsapatos kupát szerveznek a településen, amit már nagyon vár. A pályán kapus, illetve védő szerepet tölt be.