Dr. Kádár Péter a Cseresnyés Kollégium beszámolója kapcsán fotóillusztrációkkal bemutatta munkatársait és az intézmény munkáját. Miután a képviselők egyhangúlag támogatták a beszámolót dr. Lázár János leszögezte: várható, hogy a város középiskoláiban több vidéki diák fog majd tanulni, ezért várhatóan szükség lesz a Cseresnyés kapacitásának növelésére.

A 18 milliárdos főösszegű költségvetési rendelet módosítását a testület 18 igen szavazattal fogadta el, és az önkormányzat munkahely-teremtő támogatási adatai fel fognak kerülni a város honlapjára. Dr. Ambrus Norbert jogi irodavezető elmondta: volt olyan vállalkozás, amely nem tudta teljesíteni vállalását, emiatt vissza kell kérni tőlük a támogatást. Változik a vásárhelyi parkolás is, lesz olyan hely várhatóan a Zrínyi utcai új szállodaelőtti szakasz ilyen lesz -, ahol csak buszok parkolhatnak majd.

Almási István beszámolt arról a városházi márciusi fórumról, ahol elhangzott: nem jó az, ha történelmi-irodalmi személyiségek neveit viselik vásárhelyi kocsmák ez ügyben az alpolgármester dr. Lázár János, mint országgyűlési képviselő segítségét kérte, illetve elhangzott: több emléktábla eltűnt a városból. A testületnek szeptemberben lesz lehetősége újra tárgyalni, hogy Petőfi vagy Bessenyei nevét viselje a megújult kulturális intézmény mondta el dr. Lázár János.

Arnay