A székkutasi művelődési ház adott otthont a Ki mit tud II. elnevezésű vetélkedőnek és kiállításnak, melyet a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete( továbbiakban MCSME) rendezett.
Varga Sándor, Székkutas polgármestere örömmel beszélt a promenad.hu-nak erről a napról, és arról, hogy őt választották a zsűri elnökévé, ez pedig külön megtisztelő a számára.

Tóth Margit, az MCSME elnöke kifejtette: nagy volt az érdeklődés erre a rendezvényre, és nagyon örültek annak is, hogy több mint 300-an összegyűlhettek Székkutason. Mint mondta, az ifjúsági tagozat minden bizonnyal jól mozgósítja a fiatalokat, mert idén sokkal több fiatal lépett színpadra, amit szintén sikernek értékelnek.

Czékus Ellától, az MCSME munkatársától megtudtuk: többek között Ópusztaszerről, Hódmezővásárhelyről, Algyőről, Makóról, Balástyáról, Baksról, és Dócról is érkeztek csapatok, persze a teljesség igénye nélkül sorolva. A Ki mit tudra többféle kategóriákban lehetett előre jelentkezni: zene, tánc, ének és csoport.
Már a tavalyi rendezvénynek, melyet Deszken tartottak, is nagy sikere volt, akkor is az ifjúsági tagozat szervezte.

Amíg a színpadon folyamatosan zajlottak az események, addig egy érdekes kiállítást is meg lehetett tekinteni, ám érdekessége az volt, hogy nem volt megnevezve, melyik településről érkeztek a hímzések, rajzok, használati tárgyak, mert lehetett rájuk szavazni.

A napot két részre osztotta egy finom ebéd, majd délután kettő után folytatódtak a produkciók, így biztos minden résztvevő jót fog pihenni este.
Az idei rendezvény a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram támogatásával valósult meg.
Eredmények hamarosan!

Fekete Evelin