Ha téli gumit még nem cseréltettük le, akkor minél hamarabb tegyünk meg mondta Jovány Gyula. A Jovány Autószerviz tulajdonosa hozzátette, a gumik élettartama is megnövelhető a cserével, hiszen így nem kopik a téli gumi. A nyári gumi alapanyaga puhább, így sokkal ajánlatosabb a nagy nyári melegben.

Ha itt a nyár, akkor megyünk nyaralni. Ha autóval megyünk, akkor mindenképpen nézessük át gépjárművünket autószerelővel, még a nagy út előtt. Nagyon fontos, hogy a klímát is tisztíttassuk ki, hiszen sok betegséget elkaphatunk, ha nem tartjuk karban a klímánkat. Jovány Gyula a klímák fontosságát kiemelve úgy fogalmazott: ha nincs klíma a kocsiban nyáron, az olyan, mintha nem lenne fűtés télen a kocsinkban.

Nézessük át akkor is a kocsinkat, ha télen nem használtuk, mert a leállás során még az akkumulátor is lemerülhet. Ha az utazás során kisebb gond akad az autónkkal, akkor azt célszerű még külföldön megcsináltatni. Azonban, ha nem szeretnénk ezt a megoldást választani, a Jovány Autószerviz még külföldön is vállal autómentést.

Kodácz Csengele