A pénteken kezdődő demonstráció után hétfőn összeült a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., és a kivitelező Szeviép Zrt.-Tisza M43 Konzorcium az alvállalkozók jogi képviselőjével, dr. Temesvári Zoltánnal, ám eredményre nem igen jutottak.
Az alvállalkozók azt a javaslatot tették, hogy a konzorciumvezető vásárolja meg a kivitelező Szeviép Zrt.-től az alvállalkozók követeléseit, és csődeljárás keretében ő próbálja meg érvényesíteni ezeket a követeléseket.
Az alvállalkozók álláspontja az, hogy azzal, hogy a konzorcium a Szeviép zrt.-t alvállalkozóként bízta meg a munkák elvégzésével (azaz akik a tényleges munkát végezték, a Szeviép alvállalkozóinak számítanak), megkerülték a beruházó és a kivitelező közötti szerződést magyarázta dr. Temesvári Zoltán. Tehát kijátszották a 60 napos fizetési határidőt, úgy, hogy a konzorcium egyik tagja, azaz a Szeviép Zrt. alvállalkozói szerződést is kötött bizonyos munkák elvégzésére a konzorcium más tagjaival.
Arra a kérdésünkre, hogy milyen most a hangulat az alvállalkozók körében, az ügyvéd annyit mondott, szomorúak, de reménykednek is a NIF Zrt. kijelentése után, azaz, hogy akár fel is bonthatják a szerződést a konzorciummal, ha bármi hibát találnak, ezzel pedig a munkát ténylegesen elvégzőket védik Emellett felszólították a Szeviép Zrt.-t, hogy szerda délután négy óráig nyilatkozatban fogalmazza meg, hogyan fogja teljesíteni az alvállalkozók követeléseit.
Dr. Temesvári Zoltán hozzátette: mindaddig kinn maradnak az utakon a vállalkozók, míg nem bizonyítják igazukat.

Fekete Evelin

Megosztom!
|