A szerződések egyébként kommunikációs feladatokról szóltak, volt olyan, amelyikben 760 ezer forint plusz áfát fizettek havonta, miközben az önkormányzatnak, illetve cégeinek meglennének a kommunikációs szakemberei hangzott el a sajtótájékoztatón.
A frakcióvezető nem vitatja, hogy a Political Capital elvégezte a munkát, hanem mint Hüvös László elmondta: `ezek az összegek túlmennek a jóízlés határán. Megfogalmazódik a gyanú, hogy e szerződések mögött politikai indokok álltak` tette hozzá.
2003-tól kezdve mintegy nyolc alkalommal kötött szerződést a város a céggel. A kampányidőszakban több sajtótájékoztatón is jelezte a szegedi Fidesz-frakció, hogy a szocialisták több esetben is közpénzt használtak fel kampánycélokra. `Ez nyilvánvalóan gyanú, ezeket bizonyítani nem lehet, de ezt az összeget milyen célra szerződtek le, és kimondottan kommunikációs feladatokra kívánták felhasználni` tette hozzá Hüvös.
A frakcióvezető még tavaly a november 6-ai városi közgyűlésen kért tájékoztatást arról, hogy milyen hatályos kommunikációs szerződések vannak az önkormányzatnál. `Akkor is volt hatályos szerződés a céggel, ennek ellenére ezt nem említette Szentgyörgyi Pál alpolgármester válaszában` tette hozzá. Mindeközben az önkormányzat honlapján mindössze egy Political Capitallal (PC) kötött szerződés volt megtalálható, ám a fájl nem volt feltöltve, vagy eltávolították. `A szegedi önkormányzat, mint az üvegzseb hőse, ismét nagyot alakított` jelentette ki Hüvös.
Április 20-án Hüvös levélben kérte a jegyzőtől az említett szerződés nyilvánosságra hozatalát, illetve a korábbiakat is. `Ezekből lehet levonni azt a következtetést, hogy közel bruttó 80 millió forint ment ki Botka László polgármestersége alatt a céghez néhány év alatt` összegzett Hüvös.
`A szerződésekben olyan tevékenységek is szerepelnek, melyek elvégzésére fizetett alkalmazottja van az önkormányzatnak, mint például a sajtóanyagok megírása, megfogalmazása. Amikor uniós forrásokból is tömegesen megy a pénz kommunikációs forrásokra, akkor mi szüksége volt az önkormányzatnak egy ilyen megállapodás-sorozat megkötésére?` tette fel a kérdést Hüvös, aki szerint felmerül a gyanú, hogy e mögött valójában politikai feladatok álltak.

A szegedi Fidesz Iroda előtt Solymos László alpolgármester tartott sajtótájékoztatót, melyen a PC-vel kötött szerződésekkel kapcsolatban elmondta, hogy valóban volt a városnak közel 7 év távlatában szerződése a céggel. `Lényegében sajtóválogatás, sajtófigyelés, médiahírlevél-készítés, hazai és nemzetközi önkormányzati monitoring feladatok elvégzésére voltak szerződések` mondta el Solymos, aki hangsúlyozta, hogy jelen pillanatban nincs szerződése az önkormányzatnak a céggel. `Pár százezer forintos szerződéseink voltak havonta` tette hozzá, ami szerinte elhanyagolható a szomszédos hódmezővásárhelyi szerződések tükrében.
A polgármesteri kabinet vezetője, Szabó Sándor is reagált Hüvös szavaira. Szabó szintén a vásárhelyi szerződéseket említette, és véleménye szerint a megyei önkormányzat is kifizetett mintegy százmillió forintot kommunikációra.forrás: szegedma.hu