Ecsegfalván hétfőn délután egy családi házban a fagyasztószekrényben találták meg a lakásban egyedül élő 53 éves férfi holttestét. Kiderült, egy 23 éves helyi büntetlen előéletű férfi ölte meg. Gyanúsítotti kihallgatásán elmondta, hogy a sértett — akit már régóta ismert — vásárolt tőle egy GPS készüléket, melynek a vételárát nem volt hajlandó kifizetni. Emiatt múlt hét szombaton este a sértett lakásán összevesztek, majd az 53 éves férfi elzavarta a fiatalembert.

Egy órával később azonban telefonon visszahívta, a tettes vissza is ment a férfihez, aki – a gyanúsított vallomása szerint – egy késsel a kezében várta. Dulakodni kezdtek, az elkövető kiütötte a sértett kezéből a kést, majd azzal több alkalommal megszúrta a férfit, valamint a torkát is elvágta, mert hangosan kiabált. Ezután kiürítette a fagyasztószekrényt, és abba beletette a férfi holttestét, majd a vérét feltakarította. Ezután a lakásban magához vette a sértett mobiltelefonjait, egy kardot, két GPS készüléket – melyet később értékesített – egy DVD lejátszót, a sértett iratait, pénztárcáját és bankkártyáját, majd a helyszínről a sértett Suzuki személygépkocsijával eltávozott. Ezután a sértett autójával közlekedett egészen az elfogásáig.

A sértett iratait, bankkártyáját, pénztárcáját elmondása szerint a Berettyó folyóba dobta. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a férfit őrizetbe vette, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsítják, ezért életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphat. (beol.hu)