A közlekedésbiztonsági programsorozat 2006-ban indult, így idén már ötödik éve állomásozik Hódmezővásárhelyen, a Tesco parkolójában mondta el Almási István, alpolgármester, aki hozzátette, hogy a programok nagyon tanulságos főleg az általános iskolások számára. Az idén külön jelentőséggel bír ez a néhány nap, hiszen a KRESZ-ben történtek változások, melyeket most mindenki újra átvehet, hogy ha még nem ismerné azokat.
Nagyon örülök, hogy már több éve megtudjuk rendezni a városban, hiszen a biciklis közlekedésben igen komoly hiányosságok vannak, melyeket, ha most megtudnak tanulni a fiatalok, akkor az egyébként is kevés balesetek számát még jobban le tudják csökkenteni fogalmazott az alpolgármester.
A program mindenki számára teljesen ingyenes, amely kedden, azaz május 11-én kezdődött és május 16-ig tart. A vásárhelyi Tesco parkolójában reggel 8 órától délután 18 óráig lehet kipróbálni a különböző feladatokat tudtuk meg Kőszegi Sándortól, a program vezetőjétől, aki elmondta, hogy a 6.-7. és 8. osztályos fiatalokat hívják, hiszen ők már általában egyedül közlekednek. A hat nap alatt Vásárhely összes iskolájából érkeznek osztályok. A foglalkozások két részből állnak: filmvetítés, ami az elméleti, illetve az ügyességi pályán a gyakorlati feladatok vannak.
Minden olyan szituációt megtalálhatnak a kilátogatók, amelyek a közlekedésben előfordulhatnak. Az ügyességi pályán kerékpárral lehet labdát áthelyezni, nyolcas pályán, illetve pallón végig menni.
A felnőtteknek is tudunk programot nyújtani mondta a vezető, aki hozzátette, hogy ők vezetési tréningen vehetnek részt, ahol csúszós útón baleset veszélyes helyzeteket alakítunk ki, melyen meg kell állni az akadályok előtt, vagy ki kell kerülni azokat.

Az első csoport a Németh László Gimnázium és Általános Iskolából érkezett. A 11 éves Ligoravics Márta elmondta, hogy nagyon sokat tanultam a filmből, ami a biztonságos közlekedésről szólt, illetve bemutatták, hogy milyen védő felszereléseket használjunk, hogy ha kerékpárral indulunk útnak.
Kipróbáltuk az autót is, mellyel meg kellett állni a bója előtt mondta Márta, aki hozzátette, hogy amikor megszólalt a duda akkor kellett a fékbe taposni.

Kádár Józsefné, rajztanár elmondta, hogy a következő órán le fogják rajzolni az itt látottakat, így biztosan lesznek dolgok, amit megjegyeznek a gyerekek. Nagyon fontosnak tartom ezeket a programokat, hiszen a gyerekeknek balesetmentesen kell közlekedni mondta végezetül a rajztanár.