Már áprilisban megkezdődött az úthibák kijavítása: azóta folyamatosan zajlik a kátyúzás, és a lesüllyedt padkák rendbetétele. Egy februári felmérés szerint az utak idén sokkal rosszabb állapotban vannak, mint tavaly. Míg az előző évben 270 kátyú volt, a szokatlan tél miatt, idén közel 350 kátyút kell kijavítani mondta Ékes József.

A javítási munkálatokat a Belvárosban kezdték meg, ahol az Andrássy utcán szinte már teljesen be is fejezték azokat. Ezután Újváros, Susán és Tabán városrészben folytatják tovább az utak javítását. A városban előreláthatólag októberre fejeződik be a kátyúzás.

Nemcsak az utak szépülnek Hódmezővásárhelyen, hanem a parkok is. Jelenleg 240 közmunkás – száz közmunkást még felvesznek – végzi ezt a feladatot, ami fűnyírásból, sövényvágásból, valamint a padok és a játszóterek rendbetételéből áll. Továbbá ők végzik a növények ültetését: idén nemcsak fajtájukban lesznek változatosak a virágok, hanem elrendezésükben is.

Magyar József elárulta, hogy hamarosan elkészül a baromfipiac. Hozzátette: tudja, hogy február végére ígérték a piac átadását, de eddig egy villanyoszlop áthelyezésére kellett várni. A jövő héten minden valószínűség szerint megtörténik a villanyoszlop eltávolítása, és akkor már nem akadályozza semmi a munka folytatását, a piac befedését.

Az Erzsébet Kórház területén is javában zajlanak a felújítási munkálatok. A balesetveszélyes lépcsőt megszüntették, az épület kerítésének tégla alapját újravakolták, a kovácsoltvas részeket pedig majd újrafestik.