Az április 30-i ünnepségen mintegy 250 szakközépiskolás illetve szakiskolás diák búcsúzott az intézménytől. A ballagók ruházata osztályonként volt egységes. Mindenki fekete öltönyt illetve szoknyát viselt, de a lányok blúza és a fiúk inge osztályonként más-más színben pompázott.
Mivel ezúttal is voltak, akik a virágátadás hivatalos idejét lekésték, ezért sokan menet közben adták át az igazgatóval az élen vonuló fiataloknak a csokrot, tovább növelve az amúgy is tetemes méretű virágkupacokat. A nyarat idéző időben a hozzátartozók közül aki csak tehette, az árnyékban igyekezett menedékre lelni, a ballagók viszont hősiesen viselték a tűző napsugarak támadását.
`Hiszünk abban, hogy felkészült szakemberekként és művelt polgárokként léptek ki az életbe` mondta Pap András igazgató a sportpályán felsorakozott végzősöknek, akiknek felhívta a figyelmét arra, hogy használják ki ezt a napot a számvetésre a vizsgák előtt.
A 12. B-s Szilágyi Adrienn felidézte, hogy milyen volt az, mikor egy éve ők búcsúztatták a végzősöket, akiknek most ők állnak a helyén. Mint mondta, már kezdik érezni a jövő bizonytalanságát, hiszen hamarosan kénytelenek lesznek önállóan boldogulni.
A hagyományok jegyében zajló ünnepségen a 12. osztályosok átadták a 11.-eseknek az iskolazászlót, majd még egyszer körbejárták az intézményt.
Kokovai Péter

(További képekért kattintsanak képgalériánkba!)