Pénteki Sportturmix műsorunkba még külföldről is érkezett hozzánk vendég, hiszen szerkesztőségünkbe járt Mohácsi Gyula a Torontálvásárhelyi Egyesület játékosa, valamint Szabó Sándor a Hódmezővásárhelyi Férfi Teke Club elnök, illetve a Szegvári Tekézők Sportegyesület elnöke Berkecz Miklós és Zsibók Zoltán gazdasági vezető.
A szegvári egyesület jelenleg az első helyen áll az NB I-es teke bajnokságban, ahol már csak két forduló van hátra és egy ponttal vezeti a tabellát a Cegléd előtt, akik még eggyel több meccset vívnak. Reméljük, hogy botlik még a Cegléd és akkor történelmet írhatunk, hiszen soha nem nyert még Szegvár bajnokságot mondták a vezetők, akik hozzátették, hogy ez a harmadik év, hogy az első osztályban indulunk. Az első évben 6. helyen, a másodikban pedig az 5. helyen zárták a bajnokságot.
Ha sikerül nekik bajnokságot nyerni, akkor a szuper ligába kerülnek, ahol már profi játékosokkal küzdenének.
Nos, a szerb egyesület, vagyis a torontálvásárhelyiek barátságos meccsre érkeztek Magyarországra, hiszen nagyon jó a kapcsolatuk a Hódmezővásárhelyi Férfi Teke Klubbal, akikkel már 16 éve alkalmanként összejárnak. A barátságos kupára két csapat is érkezett a szerb gárdától, hiszen a férfi együttes mellett a női teamet is elhozták. Az összecsapásokra szombaton kerül sor a szegvári tekepályán.
Vasárnap rendezik meg a Kelet-Magyarországi Felnőtt Férfi Egyéni bajnokság döntőjét, melyet szintén a szegvári pályán tartanak. 40 versenyző érkezik az ország keleti régiójából, ahonnan 19 szuperligás, 10 NB I-es és 11 NB II-es játékos küzd a továbbjutó helyekért, hiszen az első tíz helyezet bejut az országos döntőbe.