A berlini csapat, amely kinevelte Sebastian Vettelt is, egy teljes szezonra szóló helyet ajánlott fel Márknak a Forma-1 előszobájaként is emlegetett Formula BMW széria 2010-es európai kupasorozatába. A rangos nemzetközi bajnokság, ahol Nico Rosberg, Sebastian Vettel, Timo Glock vagy Adrian Sutil is szerepelt korábban, valódi esélyt jelenthet arra, hogy ismét magyar pilótának szurkolhassunk az autósport legnagyobb versenysorozatában.

Egyedülálló versenyzési és képzési lehetőség fiatal tehetségeknek

A Formula BMW a világ vezető, belépő-szintű együléses versenyszériája, ahol a tehetséges fiatalok 15 éves kortól kaphatnak lehetőséget arra, hogy a kart szériákból feljebb lépjenek a nyitott kerekű versenyzésbe. A Formula BMW-nek két bajnoksága fut párhuzamosan: a Formula BMW Europe és a Formula BMW Pacific. A Formula BMW Europe 2010-es szériája során a versenyzők 8 alkalommal mérik össze tudásukat, amelyek közül 7 alkalommal Forma-1 Grand Prix-k előtt kerülnek megrendezésre a futamok. A versenysorozat célja, hogy a feltörekvő fiatal tehetségeket felkészítse a sikeres helytállásra az együlésesek világában.

A kezdeményezés szerves részét alkotja a BMW Motorsport Education and Coaching Programme, melynek keretében a résztvevők a vezetéstechnikáról, versenytaktikáról és beállításokról tanulnak, de megismerkednek a megfelelő kondíció és diéta fontosságáról és beletanulnak a szponzoráció és médiaszereplés világába is. Számos, mára befutott versenyző pályafutásában játszott meghatározó szerepet a Formula BMW. Nico Rosberg, Timo Glock, Adrian Sutil, Sébastian Buemi, Nicolas Hülkenberg és Bruno Senna mind szereztek bajnoki pontokat a szériában, sőt Sebastian Vettel 4 Grand Prix győzelmet is aratott. Több korábbi Formula BMW pilóta pedig jelenleg is tesztel Forma-1-es csapatoknak.

Királykúti Márk lehet az első magyar pilóta a Formula BMW kupasorozatban.forrás: hvg.hu