Nem történt semmi probléma egyszerűen csak a városi hagyományos lampionos felvonulást rendezték meg péntek este Mindszenten, melyre szinte az egész település kíváncsi volt. A tömeg a Csokonai utca elejéről indult, végig vonultak a Köztársaság téren, majd a megálló a kulturális központ előtti tér volt. A menetet a vásárhelyi Hódkristály Mazsorett csoport tagjai vezették, majd zárták egy bemutató produkcióval a felvonulást.
Kicsik-nagyok egyaránt vonultak a tömegben, ahol sok színű lampionok kerültek elő, de voltak akik fáklyával a kezükben tették meg a rövid szakaszt. Sokan családjaikkal érkeztek, de a legnagyobb örömöt a gyerekeknek okozta a felvonulás.
Jó esti séta és egyben kikapcsolódás fogalmazott Köblös Zoltán, aki családjával vonult a nagy tömegben. Nagy Péter Szegvárról érkezett Mindszentre, aki elmondta, hogy nem egyedül van, hiszen itt van felesége Mariann és kisfiuk Péter is, akik éppen lufit vásároltak. Nem először jöttünk át Mindszentre felvonulni, majd hallgatjuk egy kicsit a főtéren a zenét és indulunk haza fogalmazott a családfő.
A felvonulást több százan követték figyelemmel a járdákról is, akik ugyancsak a kulturális központ előtti térre igyekeztek, ahol a mazsorett csoport záró produkcióját követően utcabál kezdődött.