A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara minden évben megtartja küldöttgyűlését, ahol átbeszélik a költségvetést, az elvégzett és elvégezendő feladatokat, és minden fontos, a kamarát érintő dolgot.
Dr. Hampel Tamás, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja, küldött és a vásárhelyi szervezet elnöke portálunknak elmondta: ha vita nem is, de egy hosszabb beszélgetés alakult ki az idei munkaterv elfogadásánál. Minden küldött egyetértett abban, hogy a kamarának a jelenlegi gazdasági helyzetet figyelembe véve érdekegyesítési feladatokat is el kell látnia, hiszen a mai jogszabályok sokszor teljesíthetetlen dolgokat írnak elő, a hivatali rendszerekben sincs minden rendben. Mit jelent ez? A hivatalok gyakran nem megfelelő módon járnak el, indokolatlanul nagy mértékű büntetéseket szabnak ki, vagy olyan esetben büntetnek, amikor nem is lenne az igazolt fogalmazott dr. Hampel Tamás.
Éppen ezért szükséges a jogszabályok és ügyintézési folyamatok megváltoztatása, átalakítása.
Dr. Hampel Tamás ugyanakkor kifejtette: máris olyan jó kapcsolat alakult ki a felálló kormány és a kamara között, hogy könnyen születhetnek jó ötletek, melyekkel helyreállítható a gazdaság.
Mindezek mellett egy nagyon konstruktív küldöttgyűlésen van túl a kamara, ahol minden napirendi pontot egyhangúlag fogadtak el. Ezek között volt az előző évi munkaterv és költségvetés, valamint ezek teljesítése, valamint az idei költségvetés és a feladatok sora, amiről a fentiekben is szó volt.

Fekete Evelin

Megosztom!
|