Bár vannak mezőgazdasági gépeik, fölterületük, állatokat tartanak, azért gyakran segítenek nekik a hívők, mivel mezőgazdasági és gépészeti szaktudásuk hiányos mondta el kisteleki stúdiónk vendége, Balla Barnabás perjel. A Napraforgó műsorban a házfőnök mindennapjaikról szólva kifejtette: gyakran távjavítással szerelik gépeiket, van, hogy megnézi egy hozzáértő, elmondja, mit kell tenni, és ha valami fennakadás van a javításban, akkor jön a telefonos segítség. De hasonlóképpen van ez a földműveléssel is, mivel nem tudják olyan szakértelemmel meghatározni, hogy pontosan mikor kell vetni, betakarítani, és az egyéb munkákat elvégezni. Ugyanígy van ez az állatállománnyal is, melyre gyakran ránéznek a segítőik, a körzetes állatorvos is, és figyelmeztetik őket, ha valami gond lehet az állatokkal.

Már összeállt a programjuk is az idei pünkösdi búcsújárásra, több körmenetet is rendeznek. Május 22-én az este hat órai szentmisét dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek celebrálja, melyen bérmálás is lesz. Este lesz egy gyertyás körmenet is, de a templom egész est nyitva lesz, és egy éjféli misét is tartanak a megholtakért. Vasárnap a 8 órás szentmise után 10 órakor is mise és körmenet lesz, melyet Laczkó Ferenc kisteleki plébános celebrál.

Ilyenkor sok zarándok érkezik, de sokuk a munka miatt csak vasárnap teheti tiszteletét, őket elbúcsúztatják vasárnap délután. Hétfőn is a 8 órás szentmise után 10 órakor lesz ünnepi szentmise és körmenet, melyet Bátor Botond pálos tartományfőnök celebrál. Délután “Asperges me…” Pálos évszázadok a magyar történelem tükrében címmel irodalmi, művelődéstörténeti zenés összeállítás lesz, amely Oberfrank Pál, Sudár Annamária és a Misztrál együttes közös műsora a Pálosokról.