Péntek délelőtt megtörtént az átadás-átvétel mondta el az ünnepi sajtótájékoztatón Huba Mihály, műszaki ellenőr aki hozzátette, hogy a projekt időtartama alatt minden rendben ment és reméli sok örömet lelnek majd a művelődési házban a maroslelei lakosok.
A projekt az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében jött létre, hiszen egy DAOP pályázaton közel 50 millió forintot nyert a település számolt be dr. Martonosi György, majd elmondta, hogy összesen 56 millió forintból újult meg az épület, két helyiséggel bővült: az egyik egy információs pont, ahol internetezhetnek a lakosok, míg a másik kisebb rendezvények lebonyolítására is alkalmas.
Felújították a szociális blokkot, valamint a szabad téri pályán két vizes blokkot helyeztek el.
Továbbá a nagyterem hossza 10 méterrel nőt, így közel 200-220 ember fér be egy-egy rendezvény alkalmával.
A talajra ipari filcet borítottak, hogy megvédje a frissen lakkozott parkettát. Az első program a pénteki átadás volt, melyen az ünnepi köszöntések után a gyerekek léptek fel az új színpadon.

A projektet az Allbau és Szerelési Kft. munkatársai végezték. Ádók László, a cég ügyvezetője elmondta, hogy minden rendben ment a 2 év alatt. Minden nap közel 20 ember dolgozott, hogy megújuljon az intézmény és, hogy ha nem is a tervezett időpontra, de kész legyen a Művelődési Ház. Az új művelődési ház terveit Takács János készítette, aki a sajtótájékoztatón megköszönte, hogy megkaphatta ezt a nagy feladatot.