A csütörtökön közzétett listán egyébként is túlsúlyban vannak a férfiak, a mindössze 31 nő közé viszont bekerült Sarah Palin, korábbi republikánus párti alelnökjelölt és Oprah Winfrey amerikai médiamogul és talkshow-sztár is.
A Time évről évre megjelentetett névsorában idén rekord számban szerepelnek külföldi személyiségek: 23 országból 47 befolyásos ember neve olvasható. Köztük van a dél-koreai műkorcsolya-bajnok, Kim Ju-na és a brazil elnök, Luiz Inácio Lula da Silva.

A lista a magazin munkatársainak javaslatai és a szerkesztők döntése alapján születik. A száz legbefolyásosabb ember közé vezetők, gondolkodók, művészek és hősök kategóriában sorolták be az általuk legnagyobb hatásúnak tartott személyiségeket.

A művészek között James Cameron, az Avatar alkotója mellett volt felesége, az idei rendezői Oscar-díjas, Kathryn Bigelow, az Alkonyat-sztár Robert Pattinson, a District 9 című dél-afrikai sci-fi rendezője, Neill Blomkamp, illetve Elton John, Prince és Valerij Gergijev orosz karmester is feltűnik.

A Time egy különálló online szavazásából az iráni ellenzék vezére, Mir Hoszein Muszavi került ki győztesen mintegy 800 ezer vokssal. Ennek alapján a hősök közé sorolva – többek között Ben Stiller, Jet Li és Bill Clinton oldalán – az ő neve is bekerült a listába.

A gondolkodók között talán Steve Jobs, az Apple főnökének neve a legismertebb, ő egyébként – akárcsak Obama – ötödször szerepel a Time-listán.

A magazin a twitteres, valamint facebookos kapcsolataik és követőik száma alapján külön is rangsorolta a százakat. Eszerint Obama elnök került a csúcsra, nyomában Lady Gagával és Ashton Kutcher színésszel.

forrás: deluxe.hu