Az intézményből harmincegy gimnazista ballagott el, akiknek mintegy fele informatikai szakon tanult. Tizennyolc kereskedelem, marketing szakos diák is búcsút vett az iskolájától. Elbúcsúztatták az egy éves postai ügyintéző szakon, és a kétéves webmester szakon végzett hatodéveseiket is mondta el Faragó Klára igazgató.

A virágátadásra fél öttől fogadták osztálytermeikben hozzátartozóikat, barátaikat, ismerőseiket a vén diákok. Ünnepi ruhájukban a tradíciókat követve a fiúk fehér ingben és sötét öltönyben ballagtak, a lányok fehér blúzáról pedig nem hiányozhatott az iskola színeként számon tartott mélybordó selyemsál.

Az iskola folyosóin Ákos, Pataky Attila, Komár László, és más könnyűzenészek alkalomhoz illő dalai szóltak. A ballagási menet a második emeletről indult, s miután végigjárták a termeket, az iskola udvarán foglaltak helyet az ünnepeltek.

Faragó Klára igazgató ünnepi beszéde után Sajti Lilla 11/b és Horváth Csikó Kata 11/a, osztályos tanulók búcsúztatták a ballagókat verssel és prózával. A ballagók búcsúját Paragi Krisztina 12/b és Csíkos Bernadett 12/a osztályos tanulók tolmácsolták.

Kissé formabontóra alakították az ünnepség végét: Sajti Lilla, Rényi János, Rostás Roland, és György Dénes előadásában felcsendült előbb Jason Mraz I`m Yours című dala, majd a Stand By Me című sokak által feldolgozott könnyűzenei klasszikust adták elő. Mindeközben a tizenegyedikesek léggömböket eresztettek az ég felé, mintegy az iskolából, mint második otthonból kiröppenő vén diákok elillanását szimbolizálva.