Nehéz helyzetbe került az ASA-Consolis HNKC női kézilabda csapata, hiszen nem hosszabbította meg az egyesülettel a névszponzori szerződését az ASA-Consolis jelentette be Mucsi Tamás, ügyvezető és Dankó Ervin vezetőedző a szerda esti szurkolói ankéton, melyet a Balogh Imsi Sportközpontban rendeztek.

Dankó Ervin elmondta, hogy tényleg a csapat és a vásárhelyi kézilabda léte forog kockán. Jelentősen érinti a gárdát a cég kilépése, akik költségvetésünk 60 százalékát biztosították fogalmazott a vezetőedző, aki hozzátette, hogy jelenleg 35 millió forint hiányzik ahhoz, hogy a következő évben is a magyar első osztályban tudjunk indulni.

A gárda jelenleg a női NB I-es bajnokság rájátszásában a 9-12. hely egyikéért, vagyis a bennmaradásért küzd.
A rossz helyzetben lévő egyesület szurkolói azonban nem pártolnak el a csapattól, de mindenképpen egy új vezetőséget követelnek. Mucsi Tamás, ügyvezető lemondásával válaszolt a drukkereknek, akik kimondottan örültek a döntésnek.

A leköszönő ügyvezető elmondta, hogy már elkezdtek tárgyalni a játékosokkal, de így is többen eligazolnak a nyáron, sőt mint az éhes hiénák, úgy rajongják körül az ifjúsági játékosainkat a többi klub csapatok fogalmazott Mucsi.

Az életben maradásra csakis azt az egy esélyt látja Dankó Ervin, hogy ha az NB I-es tagságot megőrizve az ősszel el tudnak indulni az élvonalban.

A szurkolók arra kérték Koroknai Viktória, csapatkapitányt, aki a társait képviselte az ankéton, hogy tegyék ki a szívüket a pályára a következő mérkőzéseken és tartsák bent a gárdát az első osztályban.

A felháborodott drukkerek egyhangúan a vezetőséget okolják a kialakult helyzetért, akik egy néhány fős bizottságot szeretnének alakítani, mely célja, hogy megszervezze az új vezetőséget és szponzorok után kutasson. Mucsi Tamást kérdezték, hogy lehetséges-e, illetve kihez kell fordulni ez ügyben, aki a holnapi ifjúsági mérkőzésen fogja tudni tájékoztatni a vásárhelyi szimpatizánsokat.