Az MSZP-frakció mellett dolgozó negyven köztisztviselőn kívül távozni kényszerül a frakció mellől több, más alkalmazott is. A “megszorítások jegyében” összevonják a frakció és a párt sajtóosztályait.

Az állami támogatás jelentős csökkenése a pártot is takarékosságra készteti: visszaszorítják a kiadásokat a rendezvényeknél és a működés költségeinél is. Döntés született arról is, hogy csökkentik a fizetéseket, megvonják a pártvezetők több juttatását, például megszűnik a szolgálati gépjármű-használat.

Az MSZP választási eredményének egyik következménye, hogy csaknem megfeleződik a párt költségvetési támogatása: az évi 953 millió helyett nagyjából félmilliárd forintot kap az államtól a működési költségeire. Ez a “megfeleződés” nagyjából igaz a párt alapítványának költségvetési támogatására is, ez idáig több mint 500 millió forint volt.

A parlamenti frakcióknak a képviselőik száma alapján működési támogatás jár az Országgyűléstől, vagyis a 59 fős képviselőcsoporttal rendelkező szocialistáknak májustól lényegesen kevesebb irodája és alkalmazottja lesz, mint eddig.
Forrás: MTI