Mindkét vendég kiemelte, hogy az ország és a megye szempontjából is kivételesen fontos választásokon vagyunk túl. A kétharmados parlamenti többségnek köszönhetően nagyon hatékony lehet a munkájuk, hiszen egy irányba, egy gondolkodás mentén tudnak majd elindulni a problémák megoldása érdekében.

Magyar Anna a legtöbbet utazó megyei elnökök közé tartozik, ezért személyesen tapasztalja, hogy milyen nehéz helyzetben vannak a kistelepülések, látja az emberek gondjait. Tisztában van vele, hogy hatalmas feladat előtt áll az országgyűlés, a legfontosabbnak a munkahelyteremtést tartja a gazdaság rendbetételével együtt.

Emellett lépéseket tesznek a közbiztonság javítása érdekében, valamint fellépnek a korrupció ellen, és az egészségügy racionalizálása érdekében. Megyei szinten fontosnak tartja, hogy Szeged végre nagyobb szerepet kapjon az ország életében, és Ópusztaszerre se csak a megyei önkormányzat áldozzon.

Mágori Józsefné a mezőgazdasági bizottságban kap majd szerepet. Makó és környékének minden problémájával tisztában van, és biztos benne, hogy már az első év után érezhető lesz a változás, javítani tudnak a mezőgazdaság rossz helyzetén.