A rövid, de tömör ceremónia után hat napirendi pontot tárgyaltak. Az első a polgármester beszámolója volt, aki köszönetet mondott mindazoknak, akik a választások alkalmával segédkeztek, hogy a Maroslelén is minden a legnagyobb rendben menjen.
A szennyvíz beruházással kapcsolatosan három tender felhívás kerül majd kihirdetésre a napokban: a PR, a mérnök-műszaki ellenőr és a lebonyolító szervezet kiválasztása számolt be a polgármester, aki hozzátette, hogy a helyi civil szervezetek sikerrel pályáztak a Megyei Közgyűlés által meghirdetett pályázatokra. A külügyi, a kisebbségi, a sport és a civil alapból nyertek különböző összegeket a lelei civilek.
A második napirendi pontban lezárták az elmúlt év költségvetését. Dr. Martonosi György elmondta, hogy tavaly több olyan beruházás indult, amelyek átnyúltak a 2010-es évre. Ilyen például a művelődési ház és az idősek háza felújítása, de belekezdtek kisebb projektekbe is: lovas pálya és temető karbantartása, valamint jelenleg is zajlanak a buszváró és buszöböl munkálatai.
Továbbá szeretnének egy lelei múzeumot kialakítani, ahol a 43-as útépítés kapcsán végzett ásatásokból kikerült lelet anyagokat mutatnák be.
A következő napirendi pontban a nyertes pályázatokról volt szó, hiszen felújítják a Köztársaság utcán található játszóteret, valamint 11 millió forintot nyertek az óvoda rekonstruálásra. Összesen 15 millió forintból újul majd meg az óvoda. Ebből a pénzből felújítják a tetőt és a homlokzatot, kicserélik a nyílászárókat, valamint járdát is kap az intézmény. Továbbá a nevelőknek egy öltözőt alakítanak ki, illetve megoldják a belső fűtést.
33 millió forintból újítják majd fel az orvosi rendelőt, amely teljes átépítésen és felújításon megy keresztül, valamint elkülönítik a különböző funkciókat.
Végezetül a polgármester elmondta, hogy április 30-án ünnepélyes keretek között adják át a művelődési házat. Az ülésen megoldásokat kerestek, hogy hogyan tudják a lehető legjobban megvédeni a parketták, melyre valószínűleg filcet és pvc-t fognak majd alkalmazni.