Első alkalommal rendeztük meg a Tánc Világnapja című rendezvényünket mondta el Mezeiné Bodnár Henriette,szervező, aki hozzátette, hogy egyre több tánc csoport van Mindszenten, akik vasárnap megmutathatták magukat a közönségnek. Összesen 10 csoport lépett fel a kulturális központban, ahova három vidéki csoport is érkezett.
Az első fellépő a vásárhelyi Hódkristály Mazsorett Csoport volt, akik az intézmény előtt tradicionális mazsorettel szórakoztatták a közönséget, majd vonultak be a színházterembe a nézőkkel közösen.
Galambos Kornélné a Hódkristály Mazsorett csoport vezetője elmondta, hogy nagyon fontos és hasznos a mai világban ezek a találkozók. Örültünk a felkérésnek és örömmel elfogadtuk fogalmazott a vezető, aki hozzátette, hogy a Rendőr akadémia, az Apáca show című filmek, illetve egy country zenére léptek fel. Hetente két alkalommal készül a Mindszentre húsz fővel érkező társaság.
Folytatásként a Szentesi Szílver Táncegyesület két versenyzője Schwartz Péter és Prozlik Anna keringőztek, de a délután folyamán még tangóztak, szambáztak és rumbáztak is.
A két vidéki produkció után a helyi Bellysamir következett, majd a Mindszenti Központi Általános Iskola 8. osztályos tanulói léptek fel, akik cha-cha-chaztak és rockyztak.
A helyi kis csapatokat újabb vidéki követte, hiszen a Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola Moderntánc- csoportja szórakoztatta a megjelenteket, majd a Zafír Hastánccsoport került a szemek elé. A mindszenti Hip-Hop-os lányok, azaz All Saints Hip Hop Has Zsótér Tímea vezette gárda is a vadnyugat irányába terelte a hangulatot, hiszen a Rednex zenéjére vasárnap is egy igen energikus darabbal léptek színpadra.
Az iskola 7. osztályos tanulói is bemutatkoztak ezen a délutánon, valamint a Sudridom néptánccsoport sem maradt ki a fellépők közül.
Tatár Ferencné és Galambosi Mihályné nézők voltak vasárnap délután, akik mindketten nagyon szeretik a táncot. Jó ötletnek tartják a hasonló rendezvényeket, melyekre mindig szívesen látogatnak el a kulturális központba. Tatár Ferencné elmondta, hogy két lánya Búzásné Tatár Zsuzsanna, valamint Annusné Tatár Katalin is fellépők között volt, akikre nagyon kíváncsi volt már mikor kérdeztük, de nagyon izgatott volt unokája Kiss Eliza Virág miatt is, aki ugyancsak színpadra lépett.
Galambosi Mihályné elmondta, hogy nagyon szeretett táncolni, több csoportban is táncolt.
Pölös Adrienn nagyon szeret hastáncolni, aki be is volt öltözve fellépő ruhájába, de ezen a délutánon nem lépett színpadra, hiszen csak nézőként érkezett a központba. A fiatal lány elmondta, hogy várta már a gálát, de most nem akart színpadra lépni.