A DARTKE Egyesület (Dél-Alföldi Regionális Társadalomtudományi Kutatási Egyesület) TÁMOP pályázat keretében egy olyan programot valósított meg Hódmezővásárhelyen, ami iskolán kívüli programokkal és pedagógiai segítő munkával támogatja a halmozottan hátrányos helyzetben lévő gyerekeket mondta el portálunknak Szegváriné Justin Magdolna, a HAJNAL Tanoda vezetője.
Ez a tanoda olyan, mint egy második otthon, ide hazajárnak a diákok iskola után, megoldják a házi feladatot, sőt tanulnak, és még játszanak is.
A pályázat révén egy olyan intézményt próbáltak létrehozni, ami legalább harminc fő, 7-8. osztályos diák támogatását oldja meg, ezzel szemben az érdeklődés olyan nagy rá, hogy már közel ötven gyermeket írattak be ide szülei.
A programot segíti az önkormányzat is, így biztosítva van a Tanoda épülete és annak fenntartása is.
A megnyitón jelen volt Almási István alpolgármester is, aki tolmácsolta dr. Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő örömmel teli, biztató szavait.
A péntek délutáni megnyitón a tanoda néhány diákja egy mesét is eljátszott, majd pedig következett a meglepetés sztárvendég, Gáspár Laci, aki maga köré gyűjtött egy nagy csomó gyereket és velük együtt énekelt, táncolt. Ezzel pedig biztosan egy örök élményt nyújtott mindenkinek, és ezentúl ha a gyerekek megérkeznek a tanodába, majd mindig eszükbe juthat, hogy Gáspár Lacival együtt énekeltek ezen az udvaron.

Fekete Evelin