Közel 400 kiállítót és több ezer állatot láthatnak az érdeklődők a 17. alkalommal megrendezett Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon. A rendezvény nyitónapját nem rontotta el az időjárás, hiszen gyönyörű napsütéses időben járhatták végig a standokat a Hód-Mezőgazda Zrt. Kiállítási centrumába kilátogatók, ahol nemcsak az állattenyésztésről, hanem a takarmányozásról és a mezőgazdasági gépiparról is nagyszerű kiállítást tekinthetnek meg.
Az ország minden részéről érkeztek érdeklődők, hiszen Nagy Gábor családjával utazott el Százhalombattáról Hódmezővásárhelyre. A családfő elmondta, hogy a gazdanapokon már többször járt, ami egy nagyszerű családi kirándulás. Az öt éves kisfiát ugyancsak Gábornak hívják, aki a lovak körül sürgött-forgott egész nap. Alig tudjuk elrángatni az állatoktól fogalmazott Nagyné Török Réka.
Busi Abigél, 9 éves lányával Baranyai Flórával érkezett. Nagyon jó programok vannak – mondta el Abigél, aki hozzátette, hogy a férjem is itt van, de őt már nem láttuk egy ideje, hiszen ő szakmai szempontból járja végig a standokat. Flórának az állatok jöttek be nagyon a lovak és a szarvasmarhák, de érdekesnek találta a kézi juhnyírást is.
Kádas Antal, a Magyar Juh és Kecsketenyésztő Szövetség régió vezetője elmondta, hogy bírálóként vesz részt a három napos rendezvényen. Küllemi tulajdonságokat vizsgálunk: hogy van megnyírva, mennyire tiszta fogalmazott a túrkevei bíráló.
A kecske, húsmarha, ló és sertés tenyészállat bírálat nagy érdeklődésnek örvend, hiszen az összes helyszínen végig több százan követték figyelemmel.
A pénteki nap bemutató fejéssel zárul majd, ami 17 óra 30 perckor kezdődik.
További képek a galériában!