A háromnapos rendezvény megnyitóján Antal Gábor a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy idén 17. alkalommal rendezték meg a gazda napokat, amely már nemzetközi szintűvé vált. A jelenlegi rendezvény díszvendége Horvátország, akik a legmagasabb szinten képviselik magukat, ugyanis a horvát mezőgazdasági miniszter, Petar Cobankovic is ellátogatott Hódmezővásárhelyre.
Gráf József, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési miniszter Vásárhelyen mondta el leköszönő beszédét, melyet követően dr. Kószó Péter, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város alpolgármestere megköszönte munkáját. Az alpolgármester reméli, hogy ezzel a kiállítással tovább tudja fejleszteni a város azt a régi fényét, amit a mezőgazdaságban töltött.
Gráf József kiemelte, hogy a pénteken kezdődő rendezvény a térség legnagyobb és legjelentősebb kiállítása. Fontos, hogy a gazdák a jövőben is őrizzék meg a szaktudásukat, majd adják azt tovább.
Csongrád Megyei Közgyűlés hetedik alkalommal van jelen az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon fogalmazott Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, aki nagyon fontosnak tartja ezt a három napot. Évről évre fejlődést tapasztal a rendezvény szervezésében, a szakmai programok mellett, nagyon sok gyermek program is színesíti a rendezvényt.
Antal Gábor portálunknak elmondta, hogy az első nap főként a szakmáról szól,de vannak kötetlenebb programok is. A délelőtt folyamán tejelőmarha showbírálatot, juh tenyészállat bírálatot, baromfifajta bemutatót tartottak. Délután húsmarha, ló és sertés tenyészállat bírálatot, valamint bemutató fejést rendeznek.
A megnyitó eseményeit a Rádió 7 élőben közvetítette. Kodácz Csengele és Arany Tóth Attila a legfrissebb eseményekről tájékoztatta a hallgatókat.

További képek a galériában!