Hatalmas robbanás rázta meg Nagykamarás Medgyesegyháza felőli szélét. Miután a porfelhő eloszlott, akkor látták meg az utcára futó emberek, hogy a 67 éves asszony háza teljesen összeomlott. A nénit a romok alól menekítették ki.

A stabilizálásáért órákig küzdöttek a mentősök, hogy a helikopterrel szállítható legyen. Információink szerint egy budapesti kórházba vitték. A robbanás és a rázuhanó építőanyagok olyan súlyos sérüléseket okoztak, hogy az orvosok nem tudták megmenteni az életét.

A detonáció során nyolc további lakóház is megsérült. Az ingatlantulajdonosok közül csak egynek volt biztosítása.

— Hat ház tetőszerkezetét még délelőtt kijavították önkormányzatunk közmunkásai, hogy ha eső jön, ne ázzanak be az otthonok. A biztosító is gyorsan intézkedett, így annál a háznál is elvégeztette a család mostanra a javítást — tudtuk meg Pelle István polgármestertől.

A házak ablakai is betörtek. A közmunkások végezték az üvegezést is. sem a tetőjavításért, sem az üvegezésért nem kellett fizetniük a károsultaknak. A felrobbant ház melletti ingatlant statikus méri fel délután. A lakók átmenetileg rokonaiknál húzták meg magukat.

Szabó Tibor, a Mezőkovácsházi Tűzoltóparancsnokság mentési osztályvezetője elmondta, a robbanás okát szakértők vizsgálják.
Lapunk úgy tudja, hogy a detonáció erejéből mindenképpen gázrobbanásra lehet következtetni. Az ingatlant tudomásunk szerint kombi gázkazánnal fűtötték. Forrás: beol.hu