A ráncok, apróbb bőrhibák a szem környékén már egészen fiatalon jelentkezhetnek, a bőr ezen a területen sokkal vékonyabb, így viszonylag hamarabb jelentkezhetnek nem kívánt elváltozások. Nem kell azonban kétségbeesni, egy kis odafigyeléssel könnyedén búcsút inthetünk a sötét, karikás szemnek.

Fáradt szemek – sötét karikák a szem körül

A sötét karika olyan bőrhiba, amely vagy a fáradtságtól alakul ki, vagy alkatilag, családilag is örökölhető; utóbbi kellemetlenebb. A gond általában az, hogy nem jó a vérkeringés, tehát ha nem öröklött tényező, akkor vérbőségfokozó szemkörnyékápolókkal orvosolható a probléma. Ezen kívül olcsó, de hatásos módszer, ha minden reggel a mosdásnál, hideg vízzel locsolod becsukott szemed, amely szintén serkenti a vérkeringést, feszesíti a bőrt, és enyhíti a szem alatti duzzanatokat.

A sötét karikákat persze okozhatja a fáradtság is, éppen ezért próbálj meg mindig legalább 8 órát aludni, lehetőleg este 11 körül érdemes ágyba bújnod, ugyanis a bőröd leginkább éjszaka képes leginkább regenerálódni. A tünetet persze a kialvatlanság mellett azzal is súlyosbíthatod, ha nem fogyasztasz elegendő folyadékot, a dehidratáltságtól ugyanis a jócskán meg is duzzadhat a szem környékén a bőr, éppen ezért figyelj rá, hogy legalább 1,5-2,5 liter, lehetőleg cukormentes folyadékot fogyassz!

Gyors megoldás, vészhelyzetre!

Ha reggel a tükörbe nézve sötét szemekkel kell szembe nézned, akkor már hiába a megelőzés, azonnal tenni kell valamit, hogy napszemüveg nélkül is szembe merj nézni az előtted álló nappal! Íme a hatékony megoldás!

A sötét karikák eltüntetését kezdd egy könnyű, hidratáló szemkörnyékápoló krémmel, amely lehúzza a puffadást és halványítja a karikákat. Fontos, hogy a vérbőséget okozó krémet úgy simítsd el a gyűrűsujjaddal a szemed körül (beleértve a szemhéjat és a szemöldökcsontot is), hogy ne kend közvetlenül a pillák tövéhez, mert akkor belekerülhet a szemedbe. Várj pár percet, amíg felszívódik, majd vedd elő a kiváló fedőképességű korrektort.

Nehéz választani a parfümériák polcain sorakozó tégelyek és tubusok közül, de abban biztos lehetsz, hogy a krémes állagú korrektor remek kiegészítője lesz a mindennapjaidnak. A szín kiválasztása sem egyszerű: ha a karikáid sötétek, akkor neked a sárgás tónusú való, ha nem, akkor a barackos rózsás színt válaszd.

Hogy még kevésbé legyen feltűnő a szemeid fáradtsága színezd a szemhéjadat egy csillámos, természetes árnyalatú szemhéjpúderrel. Jó választás lehet egy arany vagy egy bézs árnyalat.

Hogy a továbbiakban elkerüld a hasonló eseteket, figyelj arra, hogy este gondosan távolítsd el a sminkedet és ceremóniát mindig gazdagabb állagú, szemránckrémmel fejezd be!

Forrás: Nana