Létezik, hogy valamit újra és újra elrontunk, ezért hűl ki idővel a szerelem és szakad meg a kapcsolat? Vagy talán nincsenek is bombabiztos kapcsolatok? Önmagától biztosan nem lesz az egyik sem. A nőnek és a férfinak egyaránt meg kell küzdenie azért, hogy amikor a hatalmas lángolás lassan elcsitul, a helyébe lépő új érzelmi kapcsolat még mélyebb, még tartalmasabb és megbonthatatlanabb legyen.

Ám ehhez tíz aranyszabályt feltétlenül be kell tartanunk.

1. Ne követeljünk tökéletességet!
Senki sem tökéletes, mi sem vagyunk azok, ezért eleve kudarcra ítéljük a kapcsolatot, ha a mindent megszépítő rózsaszín szerelmi köd elmúltával a partnerünk minden szavát és tettét aprólékosan elemezzük.

2. Tudjunk alkalmazkodni!
Rövidre szabott a közös idő, ha a partnerek nem hajlandók a kölcsönös alkalmazkodásra, hanem konokul ragaszkodnak saját szokásaikhoz és igazukhoz. Persze, csak annyi kompromisszumot szabad kötni, hogy ne kelljen feladni önmagunkat!

3. Tartsuk tiszteletben egymás egyéniségét!
Nem lehet tartós az a kapcsolat, amelyikben valakinek fel kell adni a személyiségét. Inkább kölcsönösen tegyük még teljesebbé egymás egyéniségét. Ne akarjuk bekebelezni a párunkat, és neki se engedjük, hogy velünk ezt tegye!

4. Ne mondjunk le a kedvteléseinkről!
Ha a partnerünk kedvéért lemondunk korábbi kedvteléseinkről, azzal feladjuk az egyéni életünket, elveszítjük az életerőnket. Ám ezt előbb-utóbb biztosan megbánjuk, és tudni fogjuk, hogy kit okoljunk érte.

5. Ne feledkezzünk meg a romantikáról!
Az apró figyelmességek ugyanolyan kedvesek és hatásosak, mint a gyertyafényes vacsorák és az ajándékok.

6. Figyeljünk a partnerünk érzelmeire!
Igyekezzünk megérteni nemcsak a szavait, hanem a kimondatlan üzeneteit is. Nem szabad csak azért lebecsülni a másik érzelmeit, mert nem azonosak a miénkkel, vagy nem értjük őket.

7. Ne engedjük, hogy a harag közénk álljon!
Lehetetlen a nézeteltéréseket kizárni az életünkből, de ne engedjük, hogy a pillanatnyi harag gyűlöletté váljon. Törekedjünk arra, hogy őszintén és nyíltan megbeszéljük ezeket a helyzeteket, hogy senkiben ne maradjon tüske. És azt is érdemes megfogadni, hogy mielőtt bármi bántót mondanánk, számoljunk tízig, mert talán a dühünk is elillan közben.

8. Legyünk figyelmes partnerek a szexben!
A bensőséges együttlét elsősorban azon múlik, hogy a partnerek mennyire tudnak ráhangolódni egymás kívánságaira és érzelmeire. Az még nem vetít előre semmi rosszat, ha olykor a nő és a férfi vágyai nincsenek összhangban egymással. Néha engedni is tudni kell…

9. Ne vegyük bombabiztosnak a kapcsolatot!
Az elégedettség, a leereszkedő stílus és a másik elhanyagolása egyaránt a szerelem halálos ellensége.

10. A szerelemért meg kell küzdeni!
Nem elég megszerezni, meg is kell tartani a kapcsolatot, ami általában jóval nehezebb feladat. Időt, energiát és figyelmet igényel. De mindent megér, ha viszonzásul ugyanazt kapjuk cserébe.

Forrás: Stop