A mai nap kerül megrendezésre a Móra Parkban, a szegedi Rendezvényház Nonprofit Kft. szervezésében, a Föld és Könyv napja rendezvény, amely izgalmas és tartalmas kikapcsolódást ígér, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A gyerekeket többek között akadályverseny és aszfalt rajzverseny várja, a többieket pedig a színpadi műsorok mellet, kiállítók és kézművesek fogadják.

Délután kipakolnak a könyvárusok, és megzenésített verseket is hallgathatnak a kilátogatók. Este 7 órakor az Ismerős Arcok nevű zenekar ad koncertet. A szervezők Csongrád megye számos településéről Hódmezővásárhely, Szentes, Makó – számítanak érdeklődőkre.

Április 26-án kezdődik az a programsorozat, melynek keretében egy-egy kisebb település lakói a Nagybányai Festőtelep tárlatán vehetnek részt. Az első állomás Sándorfalván lesz.

Nyáron a kassai Thália Színház művészei fognak fellépni Szegeden. Valamint idén is megrendezésre kerül a Kulturális Háromszög Tábor, melyen határon túli és csongrád megyei általános iskolások ismerhetik meg egymás kultúráját.