Hozzávalók:
· 50 dkg kelbimbó
· 2 szelet pulykamell
· 5 dkg húsos szalonna
· 1 ek olaj
· 1 doboz tejföl
· 5 dkg füstölt sajt (reszelve)
· só, őrölt bors
· szerecsendió
· egész kömény
· darabka vaj
Elkészítés:
1. A friss kelbimbót előkészítjük (külső zöld leveleket levágjuk, a szárat X alakban bevágjuk, a nagyobb darabokat kettévágjuk). Fagyasztott kelbimbóval nincs teendő. A kelbimbót enyhén sós vízben, amelybe kevés köménymagot is teszünk, puhára főzzük.
2. Közben a szalonnát és a húst is vékony csíkokra vágjuk, sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben az olajat megforrósítjuk, ezen a szalonnát és a húst megsütjük. A sajtot lereszeljük, a tejföllel elkeverjük, kevés sóval és őrölt szerecsendióval fűszerezzük.
3. A kész kelbimbót leszűrjük, hideg vízzel lehűtjük és lecsepegtetjük.
4. Egy sütőtálat vajjal kikenünk, beletesszük a kelbimbót. A kelbimbón egyenletesen elosztjuk a szalonnás-húsos keveréket. A serpenyőben visszamaradt olajat a tejfölbe csepegtetjük, végül ezzel a fűszeres-sajtos tejföllel befedjük az ételt.
5. 200 fokos sütőben kb. 20 percig (amíg a teteje szépen megbarnul) sütjük.