A Biblia hete alkalmából már évek óta hagyomány, hogy a Szent Lukács Ikonfestő Baráti Kör rendez egy kiállítást – mondta el portálunknak Jószai Sándor. Az ikon egy több mint 2000 éves szakrális művészeti ág, a festészet rendkívül speciális, a vallási élethez szorosan kötődő ága, mely műveléséhez el kell érni egy olyan kort, amikor már képes az ember tényleg, és csak arra koncentrálni, amit csinál.
Ehhez nem feltétlenül kell vallásosnak lenni, de ha eljut az ikonfestő egy bizonyos szintre, már egyre inkább a hit felé fordul.
Ez a mostani kiállítás is hűen mutatja be Jézus Krisztus életét, a szent családot, Jézus életének állomásait egészen a kereszthalálig, és egy-egy alkotás mögött sokkal több munka van, mint azt bárki gondolná.
Ezzel a kiállítással nyílt meg a Biblia hete a Kertvárosi Katolikus Általános Iskolában, ahol a következő programok lesznek a héten:
Április 20: 14 óra: Éneklő ifjúság Kórustalálkozó és sportversenyek testvérosztályok számára
Április 21:

14 órától előadás az ikonfestés történetéről. Előadó: Jószai Sándor. Emellett kézműveskedés, 16 órától pedig a nyugdíjas kollégákkal kerekasztal beszélgetés az iskola 35 éves múltjáról és jelenéről.

Április 22:
14 órától filmnézések, prezentációk készítése. Téma: 2010. a papság éve. 17 órától szülői fórum, előadó: Szegheő József AchP atya
Április 23:
14 óra 30 perctől az iskola aulájában felállított kereszt megáldása dr. Kiss Rigó László megyéspüspök által. Levelezős verseny a papság éve témakörben alsó tagozatosok számára és a rajzverseny eredményhirdetése.

Fekete Evelin