A műtéttel mostanáig, a terhesség 34. hetéig vártak. Császármetszéssel világra segítették a babát, majd kiemelték az anyuka méhét, eltávolították róla a rákos szöveteket, ezt követően annak rendje-módja szerint visszarakták a méhet a helyére. Az anyuka és kislánya jól vannak. Igaz, mivel a pici koraszülött, egyelőre géppel lélegeztetik.

A többórás beavatkozást követően Ungár professzor nyilatkozott a Baon.hu-nak. Amikor egy kismamánál felfedezik a méhnyakrákot, akkor mindig óriási dilemma, hogy mi történjen: áldozzák fel a babát az anyuka egészsége érdekében, vagy kockáztassák az édesanya életét a baba érdekében. A mi módszerünkkel ez a dilemma megszűnik, hiszen a körülményektől függően akár a terhesség ideje alatt, akár kivárva azt az időt, amikor a magzat már kellőképpen érett, mindkettejük életét meg tudjuk menteni. Az eljárás nagy előnye az is, hogy az édesanyának nem kell lemondania a további gyerekvállalásról, hiszen nem távolítjuk el a teljes méhet.

Ungár professzor és teamje tizennégy éve alkalmazza ezt a műtéti eljárást, szinte százszázalékos sikerrel. Ott operálnak, ahova hívják őket, belföldön és külföldön egyaránt A módszer igazi hungarikum. Világszerte átvették, Ungár professzortól tanulják. A tegnapi operációt éppen orosz orvosok kísérték figyelemmel. Forrás: baon.hu