B-Beton Bonyhádi KSE EnterNet Vásárhelyi KS 88-70
(18-24, 18-12, 27-14, 25-20)

Bonyhád, 150 néző. Vezette: Makovszky, Fekete L., Maár

Kosársuli: Dani (10), Utasi (12/6), VAS (19/9), Mócsai (4), Diakite (13),
csere: Balaton (7/3), Kukla (-), Bere (5/3), Szilágyi (-)

Remek védekezéssel kezdett a Kosársuli, támadásban pedig Dani ponterős irányítása mellett Utasi és Vas is sorra szerezte a kosarakat (10-19). A bonyhádi időkérés után kicsit feljebb zárkóztak a hazaiak, de a 18-24-es negyed zárás bíztatónak tűnt. Egy dolog viszont feltűnt, Diakite nem boldogult a büntetlenül szabálytalankodó bonyhádi védők gyűrűjében.
A második negyed elején (főleg lerohanásokból) még sikerült rátenni az előnyre (20-33), de utána mintha elvágták volna. A hazaiak szárnyaltak, a vendégek szenvedtek támadásban, az előny így elfogyott (36-36).
A szünet után beragadt a Kosársuli, és vészesen nőtt a Bonyhád előnye (47-38, majd 55-42). Hiába cserélt a Vásárhely, hiába voltak az időkérések nem javult a helyzet: szinte csak Utasi tudott kosarat dobni. A hazaiak elképesztő keményen védekeztek, lehetetlen volt a gyűrűt még megközelíteni is. Faultot szinte csak a Vásárhely ellen fújtak, így elég nehéz volt játszani. Ebben a negyedben a Bonyhád 13 büntetőt dobott, a Kosársuli mindössze négyet. A 63-50-es hazai előny mellett már ekkor eldőlni látszott a mérkőzés.
A negyedik negyedben mindent megpróbált a Kosársuli. Volt letámadás, volt zónavédekezés, keményebbé vált a védekezés is, de hiába. A hazaiak hatalmas önbizalommal értékesítették helyzeteiket, míg a vendégek továbbra is szerencsétlenkedtek támadásban. Diakite ugyan szerzett néhány pontot, de összteljesítménye ezzel együtt szánalmas volt. A végén még nőtt is a Kosársuli hátránya, és második félidei játéka miatt ezúttal is simán kikapott.
A mérkőzés értékeléséhez azonban tudni kell, hogy a vásárhelyi centerek közül hárman (Mócsai, Vas és Diakite) is kipontozódtak – ráadásul nevetséges faultokkal, a rendkívül keményen játszó hazai középjátékosoknak összesen csak nyolc faultja volt. A Bonyhád pontosan kétszer annyi büntetőt dobhatott a meccsen, igaz jobb százalékkal is értékesítették azokat.
Első már bizonyára nem lehet az EnterNet Vásárhelyi KS, de április 22.-én csütörtökön 18 órakor hazai pályán javíthat a SMAFC csapata ellen.

dr. Elek András edző: Ismét gyengén támadtunk, Czibere hiányát is megéreztük.
Ettől függetlenül a 18 pontos vereség okában benne volt az is, hogy ellenfelünk pontosan 18 ponttal dobott többet büntetőkből.