Hozzávalók:
1 kg liszt
1 csomag instant élesztő
kb. 6-7 dl víz
1 evőkanál só
2 evőkanál cukor
1 evőkanál krumplipürépor (nem kötelező, de nem rontja el!)
Elkészítés:
Kenyérsütőgéppel vagy kézzel is ki lehet keverni a tésztáját. A lisztet a sóval összekeverjük, kb. 5 dl vízben feloldjuk a cukrot (mikróban), ezt a liszthez öntjük, beletesszük az instant élesztőt és – ha van, akkor – az 1 evőkanál krumplipüréport. Összedolgozzuk a hozzávalókat (gépnél ez a süteménykészítő funkció), és apránként hozzáöntjük a maradék 1-2 dl vizet.

Egy nagy tepsibe öntünk kb. 2 evőkanál olajat, kézzel szétkenjük, majd az olajos kezünkkel kiszedjük a tésztát a gépből, és a tepsire rakjuk. Így nem ragadunk össze a tésztától. Maroknyira szaggatjuk (14 darabra), olajos kézzel nyújtjuk, forró olajban, 25 cm-es serpenyőben kisütjük.

Feltétnek pucolunk fokhagymát, áttörjük egy kis műanyag edénybe, 1 teáskanál sót adunk hozzá, és felengedjük vízzel. Tejföllel, sajttal és a fokhagymás lével kínáljuk.