A Zöld Szikla Művészet-és Természetvédő Alapítvány 2007. áprilisa óta létezik és működik, most pedig egy újabb hagyományteremtő rendezvényt szerveztek, mégpedig a Rímfaragók éjszakáját.
A rendezvényt a Torontó Söröző galériáján tartják, és nem hiába a jelen idő, hiszen az est körülbelül éjfélig tart mondta el portálunknak Sulyok Zoltán, az alapítvány elnöke.
És ha nem voltál még ilyenen, emellett pedig esetleg még írogatsz is, akkor érdemes megnézni, miről is van szó. A verseken kívül hallhat a nagyérdemű novellákat és zenei produkciókat is, az előadásokat pedig doromb muzsikája választja el egymástól, ami egy hagyományos népi hangszer.
Az pedig, hogy kortárs, nem azt jelenti, hogy csak fiatalokat várnak, hiszen ma este is fellépett és fellép két nyugdíjas is.
A fellépők közül Gaály Zsoltot azért érdemes kiemelni, mert az ő verses kötetét is bemutatták ma este, ami olyan friss, hogy épp tegnap jött ki a nyomdából. Emellett Zsolt fafaragással foglalkozik, és pár munkáját a Torontóban is kiállította.
Az est folyamán fellépnek:
Ditrói Zoltán, Kovács Ágnes, Jagos István Róbert, Bánfi Beáta, Gaály Zsolt, Földi Ferenc, Jakó Sándorné és id. Ördög István, Csányi és Csülök Gang, The Galery, Juhász István és Erdei Norbert (doromb), Ördögfű Folk Projekt

Fekete Evelin