Balotaszálláson egy idős nőtől megvásárolták az állatait, a sertésekért és marhákért 22 darab hamis tízezressel fizettek, amit a sértett csak később vett észre tudtuk meg Farkasné Wodring Zsuzsannától, a kiskunhalasi rendőrkapitányság sajtószóvivőjétől. A 220 ezer forint volt a legnagyobb összeg, melyet hamis pénzzel egyenlítettek ki a közelmúltban Kiskunhalason és környékén, de ezenkívül történt még jópár hasonló eset. A legextrémebb talán azé a tompai nyugdíjasé, aki a takarékszövetkezetben felvette 70 ezer forintos nyugdíját, melyet 7 darab 10 ezresben kapott meg. Másnap az egyik bankót felhasználva akart fizetni a postán, ahol azonban nem fogadták el a pénzt, mondván, hogy hamis. Egy tompai illető is házinyomdából származó pénzben adta meg tartozását ismerősének.

A halasi Tesco-ban is előkerült hamis tízezres, illetve egy kiskunhalasi csárdában is hamis bankjeggyel kívántak fizetni. Egy pizzafutár is kapott hamis pénzt, amit már csak a munkahelyére visszaérkezve vett észre mondta a sajtószóvivő.

Wodring Zsuzsannától megtudtuk: a bankjegyeket tintasugaras nyomtatóval állították elő, jelenleg szakértő vizsgálja őket.

Közepes minőségű hamisítványok. Ha a valódi mellé tesszük őket, nyilvánvalóvá válik a különbség, de ha csak a hamis pénz van valaki előtt, úgy már könnyen megtéveszthető lehet. Főleg, ha az illető siet, és nem nézi meg alaposabban a kapott bankjegyeket a boltban vagy a piacon tette hozzá a sajtószóvivő.

Azt még nem lehet tudni, mikor és hogyan kerültek forgalomba a hamis öt- és tízezresek. A rendőrség még nyomoz a hamisítók után, és vizsgálja, hogy az elmúlt két hónapban történt esetek összefüggenek-e egymással. Gyanúsítás még nem volt az ügyben, a hamis pénzzel fizetőket illetve a sértetteket tanúként hallgatták ki.

Ha valakinek bármilyen kétsége van a pénz valódiságával kapcsolatban, ne fogadja el, legyen egy kicsit bizalmatlan hívta fel a figyelmet Farkasné Wodring Zsuzsanna. Forrás: baon.hu