Sándorfalva első embere a Rádió 7 kisteleki Napraforgó magazinjában kifejtette: eddig mintegy 100 millió forintjába van Sándorfalvának a turisztikai fejlesztés. 48 millió forintért vette meg Sándorfalva a tavakat 2007-ben, 19 milliót költöttek belvízvédelmi és egyéb előkészítő földmunkákra, további területeket vásároltak 7 millió forintért, a tájvédelmi körzetben környezetvédelmi hatástanulmányt kellett készíttetni, vízjogi és egyéb engedélyeket kellett beszerezni, terveztetni kellett sorolta az eddigi költségeket a polgármester.

A turisztikai fejlesztésre a maximálisan elnyerhető 100 millió forintot megnyerte a város, közbeszereztette a munkát, és sorra magasabb árajánlatok érkeztek, mint az előzetesen kalkulált. Ezért további 37 millió forintot kellett volna hozzá tenni az eddigi befektetésekhez, ár-érték arányban rendben is volt a kivitelezői ajánlat, a Pallavicini terv keretén belül rendelkezésre is állt volna ez az összeg mondta Kakas Béla. Hozzátette: azonban mivel képviselői többségi döntés kellett volna ehhez, és egy szavazat híján nem született meg, tehát a sándorfalvi grémium elutasította a további befektetést, talán mert úgy gondolták a képviselők, hogy egy ekkora beruházás túl nagy falat a város számára.

Az Orchideás tavak eddigi költsége összesen majdnem eléri a 100 millió forintot. Ez az az összeg, amit a város ezzel a döntéssel most feltehet a polcra tervek formájában jó hosszú időre, mert ahhoz, hogy Sándorfalva ismét nyerhessen turisztikai fejlesztésre, legalább négy évnek el kell telnie vélekedett a polgármester. Hozzáfűzte: több vállalkozóval már előrehaladott tárgyalásban voltak különféle szolgáltatásokra, és egyébként az üzleti terv szerint két éven belül már 10-20 millió forint tiszta hasznot termelt volna a városnak a beruházás.