Az önéletrajz minősíti az embert. Lehetőleg ne spirálfüzetből kitépett lapon mutassa be életútját a munkára jelentkező! Ha végighallgatta az ismertetőket, kérdezzen nyugodtan! A németeknél jó pontnak számít, ha a leendő alkalmazott érdeklődik a cég, a munka iránt. Ezeket a tanácsokat délelőtt hallhatták a Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ kecskeméti kirendeltségén azok az álláskeresők, akik a Daimler gyárában szeretnének majd dolgozni.

Az autógyár német munkatársai április 20-án várják Kecskeméten azokat az álláskeresőket, akik az elmúlt napokban illetve ma (szerdán) részt vettek a kecskeméti munkaügyi kirendeltség tájékoztatóján és az
az elbeszélgetéseken. Akik ez utóbbi válogatón megfeleltek, azok vehetnek részt a 20-ai rendezvényen. Itt a felületkezelő-, a karosszéria lakatos, az összeszerelő-, a présüzemben végzendő munkát mutatják be a Mercedes munkatársai. A németek pedig eldönthetik el, kiket is vesznek majd fel.

Szerdán Ceglédről, Nagykőrösről a Felső-Kiskunságból is jöttek reménnyel teli leendő dolgozók a kirendeltségre, ahol óránként tartottak tájékoztatót a munkaügyi szakemberek. Dr. Tyavoda Andrea, az ügyfélszolgálati osztály vezetője elmondta, hogy ahogyan közeledik a gyár nyitásának időpontja, úgy egyre többen érdeklődnek a kirendeltségen.

Már a harmadik nyílt napra gyűjtik a lehetséges munkavállalókat. A jelentkezők között nem csak állástalanok vannak, de olyan személyek is, akik német nyelvterületen dolgoztak, a Daimler letelepedésének a hírére azonban haza jönnének. Aki munkát szeretne vállalni a gyárban, annak érdemes náluk érdeklődni. Mindenekelőtt azoknak van jó esélye, akik műszaki végzettségűek, szakmai gyakorlattal rendelkeznek. Ez azonban nem zárja ki azt, hogy pályakezdők is jelentkezzenek. A német nyelvtudás jó pont a felvételinél. Forrás:baon.hu