A Reál Hungária Élelmiszer Kft. márkatermékeinek minőségellenőrzése során határérték feletti Listeria Monocytogenes fertőzöttséget találtak a “Reál Párizsi szeletelt 150g” és “Reál Sonka szeletelt 100g” termékekben. A Listeria baktériummal fertőzött élelmiszer csecsemőknél, várandós nőknél, időseknél akár agyvelőgyulladást is okozhat. Egészséges emberekben sokszor semmilyen tünete nincs.

Listeriával fertőzött párizsit és sonkát találtak a Reál üzleteiben
2010.04.13. 14:30 | Belföld | Forrás: MTI nyomtat | nagyít nagyít | kicsinyít kicsinyít
Ártalmas lehet az egészségre annak a Reál párizsinak és sonkának fogyasztása, amelyben Listeria fertőzöttséget találtak, a polcról levett, kifogásolt termékeket a Pick Szeged Zrt. gyártotta – közölte a Reál marketing vezetője. A Reál Hungária Élelmiszer Kft. márkatermékeinek minőségellenőrzése során határérték feletti Listeria Monocytogenes fertőzöttséget találtak a “Reál Párizsi szeletelt 150g” és “Reál Sonka szeletelt 100g” termékekben. A Listeria baktériummal fertőzött élelmiszer csecsemőknél, várandós nőknél, időseknél akár agyvelőgyulladást is okozhat. Egészséges emberekben sokszor semmilyen tünete nincs.

A Listeria monocytogenes nevű baktériummal szennyezett élelmiszer fogyasztása listeriózis megbetegedést okozhat. Egészséges emberekben sokszor semmilyen tünetet nem vált ki a listeria baktériummal szennyezett élelmiszer fogyasztása, legyengült szervezetben azonban – csecsemők, várandós nők, idős személyek, valamint gyenge immunrendszerű emberek – nagyobb veszélye van a súlyos tünetekkel járó betegség, akár az agyvelőgyulladás kialakulásának. A Reál arra kéri azokat a vásárlókat, akik az elmúlt napokban vásároltak a Reál Párizsi szeletelt 150 gr-os, L0077-es tételszámú, vagy Reál Sonka szeletelt 100 gr-os, L10085-ös tételazonosítóval ellátott termékekből, azokat ne fogyasszák el. A szóban forgó termékeket a vásárlás helyszínén visszavásárolják a vevőktől – mondta Linczmayer Attila. A fertőzést kizárólag a két Pick Szeged Zrt. által gyártott terméknél találták. A Reál által forgalmazott egyéb termékek biztonsággal fogyaszthatók – tartalmazza a cég közleménye. A Pick Zrt. későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.
Forrás:MTI