A magyar kriminalisztikában példátlan ez az ügy. A vádlott rettegésben tartotta családját, gyermekeit gyakorlatilag szexrabszolgaként kezelte, akik védtelenek voltak az agresszióval és az erőszakoskodással szemben. A vádlottat a legelemibb emberi érzések hiánya, egoizmus és kíméletlenség jellemzi, az általa elkövetett bűncselekmények súlyos támadást jelentenek a társadalom legfontosabb egysége, a család ellen. Pusztán csak remélni lehet, hogy a sértettek képesek lesznek egyszer túllépni az őket ért traumán indokolta az ítéletet az ügyet tárgyaló bírói tanács elnöke, dr. Sárközy Szabolcs.

A megyei főügyészség vádirata szerint a most 42 éves T. Pál 1994-ben költözött össze élettársával, akivel 2006-ig éltek együtt Soltvadkerten, Pirtón illetve környékbeli tanyákon. Az agresszív, kiszámíthatatlan magatartású férfi már ekkor, 1994-ben fajtalankodásra vette rá az asszony előző kapcsolatából született ötéves kislányát. Tizenkét évesen már közösülésre is kényszerítette, és amikor a kislány tiltakozott, megfenyegette, hogy megveri őt illetve testvéreit és édesanyját.

Az apa nevelt fiát is több alkalommal megerőszakolta, majd 2001-től saját, akkor hatéves kislányával is elkezdett fajtalankodni, akit szintén veréssel fenyegetőzve kényszerített éveken keresztül arra, hogy közösüljön vele. Ugyanígy tett szintén gyermekkorú, nyolc éves kisfiával is. A brutális fajtalankodó élettársát is többször megverte, illetve arra kényszerítette, hogy nézze végig, amit a lányaival tesz. T. Pál rémtetteire tavaly januárban derült végül csak fény, miután botrányt okozott volt élettársa munkahelyén.

Dr. Sárközy Szabolcs a hétfői ítélethirdetésen elmondta: ugyan az élettárs tudott az elkövetett bűncselekmények egy részéről, de miután a vádlott többször megverte illetve megfenyegette, a szörnyű bűntettek a családban maradtak, a sértettek nem kértek segítséget senkitől. Így sem a barátok, sem az iskolatársak, sem a gyerekek orvosa nem tudott az apa rémtetteiről. A vádlott kezdetben mindent tagadott, csak a poligráfos hazugságvizsgálat alkalmazására kezdett el beszélni, de a bűncselekményeket csak részben ismerte el. Mivel azonban a sértettek vallomásai egymást kölcsönösen kiegészítették, a bírói tanács nem fogadta el tagadását.

A perben három pszichológus szakértőt is kirendeltek. A szakértők egybehangzó véleménye szerint a gyerekek apára nézve tett terhelő vallomásaival kapcsolatban nem merülhet fel kétség, így azokat teljes egészében figyelembe vette a bíróság.A pirtói férfit végül hét rendbeli szemérem elleni erőszak, négy rendbeli erőszakos közösülés, négy rendbeli kiskorú veszélyeztetése illetve két rendbeli testi sértés kísérlete miatt ítélték tizenkilenc év fegyházra. Dr. Gyugyi Csilla ügyésznő súlyosbításért, míg a vádlott enyhítésért fellebezett, így az ítélet még nem jogerős. Forrás: baon.hu