A város környezetének tisztán tartása, szebbé tétele, és az élhetőbb környezet kialakítása mindannyiunk közös feladata kell, hogy legyen. Ezért fontos a fiatalok bevonása ebbe a munkába, mert aki egy kis hajlandóságot, vagy érdeklődést tanúsít, és bekapcsolódik ezekbe a foglalkozásokba, biztos nem fogja másnap eldobni a szemetet, megrongálni ezt vagy azt, sőt, talán társaira rá is szól, hogy ne tegyenek kárt a környezetben foglalta össze a programok lényegét a szervezet elnöke.

Kosztinné Vastag Andrea a Rádió 7 kisteleki Napraforgójában elmondta: az éves programjuk során a Helytörténeti Gyűjtemény udvarának parkosítása, gondozása, a kerítés festése is szerepel, oda virágos ládákat is készítenek. Nemrég kisteleki gyerekeket bevonva a Rózsaliget Kollégium parkját kezdték rendbe tenni, ott a kissé gazdátlan rózsákat visszametszik, új padokat és asztalokat is kihelyeznek.

Begyűjtik az emberek, így a madarak által is elhagyott, leromlott állapotú madáretetőket, felújítják, és újakat is készítenek, majd azokat az iskolák mellé oda telepítik, ahol azok a diákok tanulnak, akik bekapcsolódnak ebbe a munkába. A Városszépítő Egyesület elnöke úgy véli, így biztosított lesz az is, hogy rendszeresen élelem is kerüljön majd az etetőkbe.

Igyekeznek a város játszótereit is tisztán tartani, a Papp Fenyvesben hulladékgyűjtést szerveznek, mert mint mondta, a szeméttelep bezárása óta sajnos a korábbinál is több szemetet hordanak oda illegálisan. A városba érkezőket üdvözlő táblák kihelyezése óta azok karbantartását is elvégzik, valamint parlagfű-mentesítési akciót is szerveznek. Ez utóbbihoz sorolható egy másik évekre visszanyúló programjuk, a `Tiszta udvar, rendes ház` verseny, amire bátorította a rádióhallgatókat, hogy jelentkezzenek, hiszen sok szép porta van, ami megérdemli a megmérettetést.

Az ősszel szeretnék a Kócsó Kápolna környezetét ismét rendbe tenni, de az őszi munkák után sem áll le az egyesület, a térség természeti értékeiről szerveznek előadássorozatot az év végén, majd az év során a programokról készült fotókból egy kiállítást szeretnének rendezni.