gyerekek életszerű helyzetekben, biztonságos körülmények között ismerkedhetnek a közlekedési táblákkal, szabályokkal, kerékpározás, rollerezés, `motorozás`, vagy éppen gyalogos közlekedés közben.

Több helyi cég is aktívan támogatta a kezdeményezést, valamint a gyerekek szülei közül sokan szabadidejükben segítették a KRESZ park létrehozását, mely a gyermekek mindennapjait teszi színesebbé, gazdagabbá.

A Csongrádi Városi Baleset-megelőzési Bizottság nagy örömmel üdvözölte a kezdeményezést és az elkészült tanpályát, melynek használatával a közlekedés legvédtelenebb résztvevői játékos keretek között, pedagógusok felügyelete mellett sajátíthatják el a közlekedési szabályokat, az esetleges veszélyforrások felismerését.

A Csongrádi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai az átadás során a helyszínen mutatták be a gyerekeknek az általuk használt rendőrautót, továbbá a rendőrök legfontosabb felszerelési tárgyait. Ennek során kérdés-felelek játék keretében ismertették a gyermekekre, gyalogosokra, utasokra vonatkozó legfontosabb szabályokat.

A Csongrádi Rendőrkapitányság munkatársai a továbbiakban is szívesen állnak az iskolák, óvodák, társadalmi szervezetek rendelkezésére bűn- és baleset-megelőzési oktatások, képzések, rendezvények lebonyolítása céljából.Forrás:CSMRFK