Már két éve létezik Mindszenten a Szőlőparti Baráti Kör Közhasznú Egyesület, de hivatalosan csak ez év március 8-án alakult meg, ekkor került ugyanis bejegyzésre. Az egyesületnek jelenleg 22 tagja van, de folyamatosan bővül a tagok száma.

Zsótér Károly elmondta: céljaik között szerepel a településrész fejlesztése, a lakosok életminőségnek a javítása, az összetartás és az egymásért való felelősség erősítése. Szorgalmazzák továbbá a közéletbe való aktív bekapcsolódást, illetve megakadályoznák a fiatalok elvándorlását.

Ezen célok megvalósulását szolgálja a már két éve megrendezésre kerülő Szőlőparti Gulyásparty is, melyen több tehetséges, környékbeli fiatal kap fellépési lehetőséget. A kilátogatók bemutatókon, koncerteken, és táncos műsorokon vehetnek részt, valamint ingyen fogyaszthatnak az ott készülő gulyásból is.

Bagitáné Szécsényi Máriától megtudtuk, hogy már most elkezdték szervezni az idei évi gulyásparty-t, melyre augusztus 28-án kerül sor. Nagyon fontos tartják, hogy valamennyi korosztálynak tartalmas szórakozást nyújtsanak majd.

Az elkövetkezendő hetekben két jótékonysági rendezvényt is tart a baráti kör: most szombaton három rock zenekar koncertjei várják az érdeklődőket, május 14-én pedig egy operettgála.