A 24 esztendős, gömbölyded alkatú, gombafrizurás Lin Ju-csun előadását múlt péntek óta már több mint egymillióan nézték meg a YouTube videomegosztó honlapon.

Mint Lin elárulta, fiatalabb korában órákig énekelte szobájában Celine Dion vagy Mariah Carey dalait, hogy legyőzze magában pocakos megjelenése keltette kisebbségi érzését. A Több mint testőr című filmben felcsendült Houston-dal egyébként a kedvence, annyiszor énekelte, hogy otthon a szülei végül meg is kérték rá, hagyja már abba.

A kerekarcú férfi nem is gondolt arra, hogy szopránhangja egyszer nemzetközi szenzációvá válik. Pedig immár egy lapon emlegetik a brit Susan Boyle-lal, aki egy angol tehetségkutató nagy felfedezettjeként azóta igazi világsztár lett.

“Most már jobban bízom benne, hogy énekesként csinálhatok karriert” – mondta az AP hírügynökségnek adott telefoninterjújában. “A sikerhez nem kell az embernek jóképűnek lennie. Csak önmagát kell adnia, és a legjobbat nyújtania” – tette hozzá a tajvani versenyző, akit máris az egymillió dolláros díjjal kecsegtető Avenue to Stardom címen futó tévévetélkedő biztos befutójaként emlegetnek.

Lin tavaly fejezte be tanulmányait, és nem ez az első tehetségkutató, amelyen elindult. A korábbi verseny bírái azonban mind megjelenését, mind magas hangját kifogásolták, és az énekesi karrier helyett azt ajánlották neki, hogy inkább legyen komikus.Forrás: stop.hu