Szerdán 16 órakor szólalt meg a síp a kisteleki pályán, a napsütötte délután ideális volt a barátságos mérkőzésre. Bakai Csaba, a Csongrád Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke elmondta: a szövetség elsődleges célkitűzése most az utánpótlással minél magasabb színvonalú foglalkozás, ezért az U7-től egészen az U23-ig az utánpótlás csapatokat felállítják. U7 és U9-ben nemrég volt egy tornájuk, U15-ben megvolt az első közös edzés, most pedig úgy gondolták, hogy bár még nem volt edzése az U23 csapatnak, de mégis útjára indítják. Úgy fogalmazott, egy szerencsés véletlen, hogy az országot járja az NB II-es válogatott, így viszonylag gyorsan összejött a találkozó.

A helyszín választása pedig azért esett Kistelekre, mert itt van egy sportszerető polgármester, aki sok segítséget nyújt a futballhoz, másrészt van a városnak egy kitűnő labdarúgó csapat, ami akár még bajnok is lehet, és nem utolsó sorban egy sportszerető közönség, akit szerettek volna meglepni fogalmazott.

A mérkőzés menetén egyébként megmutatkozott a felkészültség szintje, a még össze sem szokott megyei válogatott az első félidőben három gólt is elszenvedett az MLSZ NB II-es csapatától, a második félidőben már kisebb volt a veszteség, csak egy góllal növelte győzelmét. A végeredmény Magyar NB II CSM U23: 4-0.