Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban az elmúlt hetekben a Rotunda épület felújítása zajlott: az itt látható Feszty-körkép színei lettek élénkebbek, és öt új állandó kiállítás is nyílik majd. Tizenegy restaurátor és díszítőszobrász dolgozott a 120 méter kerületű és 15 méter magas festmény, és a terepasztal portalanításán, a beázás okozta hibák és az elmúlt évek során keletkezett kisebb sérülések kijavításán.

A látogatók a körképet ezentúl új szemszögből is megcsodálhatják, mivel az emlékpark uniós támogatásból megvalósuló 640 millió forintos fejlesztésének keretében egy részben átlátszó üveglapokból készült, a terepasztal felett vezető ösvényen a korábbinál jóval közelebb mehetnek a képhez. A terepasztalon pedig megjelennek a halott szláv harcosok, akik eddig csak a képen voltak láthatók.

Március 27-én, a téli szünet után megújult skanzen is megnyitotta kapuit. A húsvéti ünnepek alatt több mint 6000 ember vett részt az itt megrendezett megemlékezésen, vigadalmon.

Tokovics Tamás elmondta, hogy ezek az újítások elsősorban a látogatók visszacsalogatását szolgálják. Ennek érdekében rengeteg programot is szerveznek: az elkövetkező hónapokban a kilátogatók betyártoborzón, íjásztalálkozón és történelmi szabadegyetemen vehetnek részt .