Kistelek polgármestere a Rádió 7 Kisteleki Magazinjában kifejtette: a tervezett forgalomtechnikai elemek jobbára elkészültek, az aszfaltozás után már a hivatal előtti gyalogosvédő szigetnél át lehet kelni. Elkészült a Bercsényi utca eleje is, az is hamarosan megnyílik a forgalom előtt. A pályaudvar fogadóépületében minden mai kívánalomnak megfelelő szolgáltatást kap az utazóközönség, hiszen lesz fűtött váró, mellékhelyiségek, egy büfé, és a sofőröknek is lesz pihenőhelyük. Mire a műszaki átadás lezajlik, és a közlekedési cég is bejárja, belakja, az mondható biztosra, hogy május vége felé kerül át a buszforgalom az új pályaudvarra mondta.

A Közösségi Művelődési Központ épületének alapjai is elkészültek, oszlopok növekednek ki ez most a másik leglátványosabb építkezés a városban, de egyben a leghosszabb ideig is tart majd. Ez egy összességében közel 500 négyzetméteres többszintes épület lesz, számos olyan funkcióval, amely mindenféle közösségi célra teszi alkalmassá magyarázta a polgármester a létesítmény összetettségét.

Új kerékpárút is épül az idén Kisteleken. A részletekről Misik Tamás projektmenedzser elmondta: a DAOP 3.1.2.A kiíráson nyert Kistelek egy 2651 méter hosszú belterületi kerékpárút építésére, amely a fő utcán a Nyárfa utcától a város déli határában lévő volt üzemanyagtöltő állomásig húzódik majd. Ott csatlakozik a balástyai önkormányzat által nyert másik pályázatból épülő külterületi kerékpárúthoz. A kerékpárút a városban az út szelvényezés szerinti jobb oldalán 2,6 méter szélességű lesz, így a két sávban egymással szemben érkező kerékpárosok akadálytalanul haladhatnak majd el egymás mellett. A város déli határában, a benzinkútnál kell átvezetni az 5-ös főút másik oldalára, ott forgalomcsillapító sziget épül majd, a többi kereszteződésnél a kerékpárosoknak végig elsőbbségük lesz. Hozzátette: a napokban kerül sor a támogatási szerződés aláírására, majd kiírják a közbeszerzést, az után kezdődhet a kivitelezés. A teljes projektet november 15-ig szeretnék lezárni.