A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászladányon az utóbbi időben nem csak a belvízzel és a vízelvezetéssel kellett megküzdeni, hanem a tűzzel is. Mint a nagyközség polgármesterétől, Dankó Istvántól megtudtuk, még március 19-én, egy pénteki napon történt, hogy egy hatgyermekes családnak teljesen leégett a háza. Az életveszélyessé vált kis vályogépületet a földig le is kellett bontani. A család elhelyezését ezért azonnal meg kellett oldani, hiszen váratlan, vis maior helyzet állt elő, ráadásul a hét végére.
— Egy önkormányzati, gázfűtéses lakásban helyeztük el először a családot, hogy ne kelljen még a tüzelőről se gondoskodniuk — tudtuk meg a polgármestertől.

Utána pedig egy olyan lakásba kerültek át, ahol tűzifát és élelmet is biztosítottunk számukra. Mindezt jelentős helyi összefogással sikerült elérnünk, mert még a Jászberény városa által fenntartott jászladányi szociális otthon is segített nekünk a szerencsétlenül járt család étkezésének megszervezésében. Így aztán gyors és hétvégi összefogásra volt szükség ahhoz, hogy a hatgyermekes családnak mégis tető legyen a feje fölött — mondta Dankó István.forrás: szoljon.hu