A Törökországban nemcsak énekesként, de televíziós műsorvezetőként is közismert vak Sentürk egy Ferrari F430-assal állította fel az új gyorsasági csúcsot a délkelet-törökországi Sanliurfa repülőterén.
Sírva fakadt, amikor a Guinness-világrekordok brit hitelesítőitől megtudta, hogy átlagos 292,89 kilométer/órás sebessége átadta a múltnak az előző “bajnok”, egy brit bankigazgató 284 kilométer/órás rekordját. Az énekes időnként a 315 kilométer/órás sebességet is elérhette, de ezt egy műszaki zavar miatt nem rögzítették.
“Nem hiszem, hogy volnának szavak, amelyekkel le tudnám írni, amit érzek. Igazán boldog vagyok. Nagyon kemény volt, mintha a halállal táncoltam volna” – mondta a hároméves kora óta nem látó Sentürk, akit a csúcsdöntési kísérlet alatt egy volt autóversenyző, Volkan Isik irányított rádión keresztül egy másik járműből.
A 44 éves török énekes sorstársainak és hazájának ajánlotta rekordját. Sajtóértekezletén arra biztatott minden fogyatékkal élő embert, hogy ne zárkózzanak be otthonukba, menjenek ki az utcára és küzdjenek le minden akadályt.
Forrás: MTI